• facebook
  • instagram
  • mail
title

BARN BE SILLY FIRST

Kategori: FAMILY

Många råd jag fått har troligen varit tänkvärda, men ändå fallit glömska. Inte det här.

Be silly first, do the dishes later.

Alltså, lek först, diska sen. Det gällde i detta fall hur vi spenderar tiden med våra barn – men kan såklart appliceras på precis alla områden i livet. Att släppa alla måsten och göra nåt kul först.

Så, idag efter skolan sa jag ”Ja!” på en gång, när jag i vanliga fall svarar på barnens önskemål med ett: ”Ja, absolut. Ska bara hänga tvätten först.” (men så kommer fyrtio grejer i vägen och det hinns inte med alls). Barnen är alltså tokbortprioriterade i nio fall av tio.

Idag lät jag skolväskorna ligga kvar på hallgolvet, och tog fram pysslet på en gång. Vaxduken åkte fram och målarprylarna med. När vi suttit där tillsammans och målat och klistrat och knåpat. Då tröttnade barnen först. Och jag kunde med gott samvete återgå till mitt vanliga plockande.

Om du är förälder, kom ihåg: Be silly first! Alla vinner på det (för tvätten har inga känslor).

 

På min blogg lägger jag dagligen upp tänkvärdheter. Kolla gärna in där titt som tätt!


Gillar du inlägget? Sharing is caring:

NU SOM WEBBKURS

FÖRÄLDRAKURS NU SOM WEBBKURS

En unik föräldrakurs för dig med dagis- och skolbarn - nu som webbkurs. För att bättre kunna hantera "strul" hemma, bli lugnare och gladare som förälder.
LÄS MER & KÖP KURSEN HÄR →
FIT WITH FOOD

KOKBOK FIT WITH FOOD

Inspireras till lätt matlagning. Ett litet gäng mättande och himmelskt goda recept, utan smör, mjöl och socker.
KÖP BOKEN HÄR →

Media could not be loaded

Instagram! Senaste nytt

Följ mig här →