• facebook
  • instagram
  • mail
title
happy girl

HAPPY BLI LYCKLIG NU

Kategori: SOUL

Varför är det så viktigt att vara lycklig och kan vi träna oss på att bli lyckliga? 

Jo det kan vi faktiskt. Med ganska enkla tankeövningar. Att tänka positivt och att vara tacksam för det vi har är en viktig grund till att bli lycklig. Men ofta fokuserar vi på det som inte funkar eller på det som känns hopplöst just nu, och glömmer bort små men väldigt betydelsefulla saker i livet  sådant som vi många gånger bara tar för givet.

Att vara lycklig är en sinnesstämning. Om du tror att du är lycklig  är du lycklig. Lycka är något subjektivt och beror helt och hållet på dig själv. Att se saker från ett brett perspektiv kan hjälpa oss. Vi ställs alla någon gång inför motgångar. Men oavsett situation så finns det alltid i alla stunder, något litet att ändå vara tacksam för. Det är upp till oss vad vi vill fokusera på. Vill du låta dina problem dominera dina tankar eller vill du fokusera på det goda och fina som finns i ditt liv?

Vi kan alltså träna upp förmågan att bli mer tacksam och därmed lycklig genom att ställa oss själva rätt typ av frågor.

GÖR SÅ HÄR:
Dela upp dina tankar och känslor i olika kategorier: ekonomi, relationer, hälsa, jobb, och familj. Titta på var och en av kategorierna och skriv ner vad du är tillfreds med inom just det området (bortse från allt negativt, bara boosta upp med det som är bra). Reflektera och känn hur tacksam och lyckligt lottad du är och hur bra det känns just i den kategorin. Välj nästa kategori och fortsätt övningen tills du har kommit på och känt in ett antal riktigt bra och härliga känslor som trots allt finns inom varje område. Så fort du känner någon irritation eller nedvärderande känsla komma krypande, stanna upp och switcha fokus mot allt det där du ju är tacksam över. På så vis övar du upp lyckomuskeln och kan känna lycka oavsett situation.

Källa: Mind Body Green


Gillar du inlägget? Sharing is caring:

NU SOM WEBBKURS

FÖRÄLDRAKURS NU SOM WEBBKURS

En unik föräldrakurs för dig med dagis- och skolbarn - nu som webbkurs. För att bättre kunna hantera "strul" hemma, bli lugnare och gladare som förälder.
LÄS MER & KÖP KURSEN HÄR →
THE GLOW DETOX

DIET THE GLOW DETOX

Har det blivit för mycket av det goda? Kör en detox för en ny, hållbar livsstil. Ät mycket, ät gott & ät rätt.
MER INFO & ANMÄL HÄR →
MINDFUL EATING

KURS MINDFUL EATING

Inga mer dieter. När du lär dig äta enligt mindfulnessprinciper kan du äta vad som helst, för det är du som bestämmer.
MER OM KURSEN HÄR →
HALVTIMMES KLASS

YOGA HEMMA HALVTIMMES KLASS

Öka ditt flås, stärk hela kroppen, bli starkare mentalt och få ett större lugn. Yoga är en "life saviour" – testa mitt kortpass.
KOLLA IN VIDEON HÄR →
Hälsocoach

NY KARRIÄR Hälsocoach

Vill du motivera andra till hälsosammare livsstilsval? Då kan en hälsocoachutbildning vara något för dig.
MER OM IIN-SKOLAN →

Media could not be loaded

Instagram! Senaste nytt

Följ mig här →