• facebook
  • instagram
  • mail
title
desire map quote

DRÖMLIV DESIRE MAPPING

Kategori: JOB, SOUL

OMG, så många ”10 ways to …”-böcker jag plöjt igenom under åren. Och jag älskar det. De gör mig lite gladare, lite nöjdare och mycket modigare. Den senaste är Danielle LaPortes ”The Desire Map”. Oinspirerande layout – men den innehåller mycket klokheter. Bra input till min egen bok, som ska bli sjukt peppande, både till text och form.

Det mesta jag läser är common sense, men vi behöver ständigt bli påminda om hur vi kan tänka, känna och vad vi kan göra för att leva så som vi vill, att få vardagen att glittra. The Desire Map utgår från våra önskningar. Hur vill du må? Idag. Varje dag. Inte när helgen kommer. Eller semestern. Eller när vi har det där huset. Hitta de härliga känslorna redan idag, och vi kommer på så vis sakta men säkert nå våra mål. Skapa målen utifrån positiva känslor. Till exempel:

  1. Om du tänker att du vill gå ner i vikt, då kanske målet är ”Jag ska väga 63 kg till midsommar”. (Ett SMART-mål, allt gott!)
  2. Fråga dig nu: Hur känns det att väga 63 kg? Vad utstrålar du när du nått ditt mål? Kanske skulle ord i stil med dessa poppa upp: Glad, stolt, pigg, kontroll, nöjd, snygg… Alla svar är okej, döm inte vad som kommer upp. Dessa känslor kallar Danielle LaPorte för våra core desires. Kanske visar det sig att det är rätt ointressant vad vågen exakt visar – att den står på 63 kg kommer inte automatiskt att göra att du i grund och botten känner dig stolt, nöjd och snygg. Istället är nästa steg att hitta dessa core desires i allt du gör, redan idag.
  3. Nästa steg blir därför att implementera dessa core desires i allt vi gör under en dag. Fråga dig själv: Vad behöver jag göra idag för att känna mig glad, stolt, pigg, nöjd etc.?
  4. Skriv ner några aktiviteter för varje vecka som kommer leda till att du hittar dina ”core desires”, att du känner dig glad, stolt, pigg. Till exempel: På tisdag kväll ska jag ta en power walk med min bästa vän, det kommer göra mig upplyft, jag blir piggare och känner mig spänstigare.
  5. Upprepa dina core desires varje dag, som ett mantra. Säg dem och skriv ner dem i jag-form och i presens: Jag är glad. Jag är stolt. Jag är nöjd… etc

Om du är mer intresserad, ladda ner denna ”freebie” och börja arbetet med att hitta dina core desires – vänta inte till semestern, börja leva precis så som du vill nu!

Lycka till!


Gillar du inlägget? Sharing is caring:

NU SOM WEBBKURS

FÖRÄLDRAKURS NU SOM WEBBKURS

En unik föräldrakurs för dig med dagis- och skolbarn - nu som webbkurs. För att bättre kunna hantera "strul" hemma, bli lugnare och gladare som förälder.
LÄS MER & KÖP KURSEN HÄR →
THE GLOW DETOX

DIET THE GLOW DETOX

Har det blivit för mycket av det goda? Kör en detox för en ny, hållbar livsstil. Ät mycket, ät gott & ät rätt.
MER INFO & ANMÄL HÄR →
MINDFUL EATING

KURS MINDFUL EATING

Inga mer dieter. När du lär dig äta enligt mindfulnessprinciper kan du äta vad som helst, för det är du som bestämmer.
MER OM KURSEN HÄR →
HALVTIMMES KLASS

YOGA HEMMA HALVTIMMES KLASS

Öka ditt flås, stärk hela kroppen, bli starkare mentalt och få ett större lugn. Yoga är en "life saviour" – testa mitt kortpass.
KOLLA IN VIDEON HÄR →
Hälsocoach

NY KARRIÄR Hälsocoach

Vill du motivera andra till hälsosammare livsstilsval? Då kan en hälsocoachutbildning vara något för dig.
MER OM IIN-SKOLAN →

Media could not be loaded

Instagram! Senaste nytt

Följ mig här →