• facebook
  • instagram
  • mail
title
citronvatten

DETOX STEG FÖR STEG

Kategori: BODY, FOOD

Vad gäller för ”min” detox? I stora drag:

SKIPPA ALLT VITT HELT UNDER DETOXEN

Alla raffinerade produkter är bannlysta under detoxen: vitt socker, mjöl, vit pasta och vitt ris. Istället vill du välja naturliga råvaror: honung och torkade aprikoser mot söt-suget, fullkornsris eller quinoa istället för snabba kolhydrater för mättnadet.

LAGA EGEN MAT MED HELA RÅVAROR

På restauranger har du ingen koll på hur maten har tillagats. Halvfabrikat är en mix av mättat fett, socker och ingredienser omöjliga att uttala. Köp istället råvaror som inte kommer med en innehållsförteckning utan tillsatser. Välj grönsaker i sin naturligaste form. Fullkorn. Olivolja. Och laga maten själv. Koka och grilla i ugn, men undvik mikron som förstör närningsämnena.

DRICK VATTEN & TE – HOPPA VIN & KAFFE

Börja morgonen med ett glas ljummet vatten med färsk ingefära, citron, lite kanel och cayennepeppar i. Fortsätt sedan dricka mer vatten än någonsin. Och gärna grönt te för en extra detoxskjuts. Egenpressade juicer är också perfekt detoxdryck. Låt huvuddelen vara grönsaker och toppa med lite frukt för sötmans skull. Kaffe och vin blir till gift i kroppen, så skippa det under detoxen – och dra ner på för framtiden.

RÖR PÅ DIG VARJE DAG

Vad gillar du? Power walks, tennis, yoga? Gör det du tycker kul och mår bra av. Under detoxen ska du röra på dig under minst 30 minuter varje dag, om det så är en morgon-promenad, cykeltur på kvällen eller fotbollsmatch med barnen. Eller värsta crossfit-passet. Just fucking do it, som Paolo Roberto säger.

MINDFUL EATING

Även om det kan kännas som om handen automatiskt hamnar i godisskålen och sedan i munnen, så har du ett val. Du kan välja att äta eller avstå. Du kan välja att äta mindre, tugga mer och känna smakerna. Med ”mindful eating” blir du av med extra kilon. Så bli varse vad och hur du äter, och NJUT av varenda grej du stoppar i munnen.

Vill du köra detox hard core i 14 dagar? Häng med på mitt detoxprogram och få personlig pepp från mig →


Gillar du inlägget? Sharing is caring:

NU SOM WEBBKURS

FÖRÄLDRAKURS NU SOM WEBBKURS

En unik föräldrakurs för dig med dagis- och skolbarn - nu som webbkurs. För att bättre kunna hantera "strul" hemma, bli lugnare och gladare som förälder.
LÄS MER & KÖP KURSEN HÄR →
THE GLOW DETOX

DIET THE GLOW DETOX

Har det blivit för mycket av det goda? Kör en detox för en ny, hållbar livsstil. Ät mycket, ät gott & ät rätt.
MER INFO & ANMÄL HÄR →
MINDFUL EATING

KURS MINDFUL EATING

Inga mer dieter. När du lär dig äta enligt mindfulnessprinciper kan du äta vad som helst, för det är du som bestämmer.
MER OM KURSEN HÄR →
FIT WITH FOOD

KOKBOK FIT WITH FOOD

Inspireras till lätt matlagning. Ett litet gäng mättande och himmelskt goda recept, utan smör, mjöl och socker.
KÖP BOKEN HÄR →
HALVTIMMES KLASS

YOGA HEMMA HALVTIMMES KLASS

Öka ditt flås, stärk hela kroppen, bli starkare mentalt och få ett större lugn. Yoga är en "life saviour" – testa mitt kortpass.
KOLLA IN VIDEON HÄR →

Media could not be loaded

Instagram! Senaste nytt

Följ mig här →