• facebook
  • instagram
  • mail
title

FEM STEG ENKLARE LIV

Kategori: SOUL

Varför komplicerar vi saker och ting så? När vi skulle må så mycket bättre av att göra oss av med en massa onödigt, störande tjafs. Tjafs i form av fysiska prylar. Och tjafs i form av människor, situationer och annat som dränerar oss. Vad behöver du förändra och skala bort i ditt liv, för att göra plats för det allra viktigaste? Och vad är egentligen viktigast för dig?

Det är inte alltid lätt att förenkla, men när du väl påbörjar processen att skapa en enklare livsstil så kommer du upptäcka att livet blir så mycket mindre komplicerat. Kolla här nedan och börja rensa…

1. Sortera bland dina relationer.

Tänk på dem du har nära dig: lyfter de dig eller suger de musten ur dig? Ditt liv har inte plats för människor som får dig att må dåligt. Samtidigt är det inte andras ansvar att boosta dig, men för att du ska trivas och stärkas så vill vi ha härliga människor omkring oss.

Det kommer alltid dyka upp människor i våra liv som utmanar oss. Bittra Bettan, Neggo-Nisse och Sur-Sivan. Hur kan vi lära oss att inte dras med i deras missnöje? Kanske hitta något litet positivt och lära sig något av alla vi möter.

2. Koppla ner.

Skulle det inte vara skönt med en digital detox? Att vara ständigt uppkopplad är stressande och lite ängsligt. Som om vi är rädda att missa något, eller inte känna oss behövda eller viktiga om vi inte svarar på ett mail inom tre minuter. Testa att stänga av mobilen, datorn, tv:n och radion. Hur lång tid klarar du det? Om en timme per dag känns omöjligt, så kan du kanske åtminstone börja med att titta på mobilen först efter frukost (och inte i samma sekund som du vaknar)?

Den nedkopplade tiden kommer ge dig den livsviktiga återhämtningen och möjligheten att göra mer av det du egentligen vill. Läsa en bok, ta en promenad, spela spel med barnen. Att liksom njuta av det som händer just nu och inte genom filtret av Instagram.

3. Rensa i röran.

Inventera låda, för låda. Hylla, för hylla. Och rum för rum. Släng, ge bort, laga eller återvinn – allt det som du inte gillar, allt som du inte använder och allt som ”kan vara bra att ha”. Rensa bort allt som inte är nödvändigt och spara bara sådant som du mår bra av att ha omkring dig. Det är någon slags helande och renande känsla att få göra sig av med sådant som stör, och få det luftigare och mer harmoniskt hemma.

4. Håll tyst.

Att meditera kan låta flummigt och något som kanske passar andra, men inte dig. Tänk om. Om du inte tillåter dig själv att bara vara stilla och komma i kontakt med dina tankar och känslor (redan där kanske jag tappar dig, men stanna kvar), så är risken stor att du kommer allt längre ifrån ditt sanna jag (och där förlorade jag dig kanske helt och hållet).

Att meditera betyder inte att du behöver sitta med benen i kors i haremsbyxor. Det handlar om att vara stilla och i någon minut till att börja med, vara tyst och försöka att inte tänka på någonting alls. Lättare sagt än gjort. Det värker i ryggen, vi skruvar på oss och tänker på vad vi ska laga till middag. Men med träning kommer du med en stunds daglig meditation/stillhet blir mer fokuserad, avstressad, glad och pigg. Och 100 grejer till enligt de positiva forskningsresultaten. Börja redan nu. Slut ögonen och bara andas en liten stund. Se där, nu har du mediterat.

5. Skippa Att göra-listan.

På post it-lappar och i snygga designade dokument. Skriver jag ner mål, handlingsplaner och TO DO:s. Jag är övertygad om att de lett mig framåt istället för att bara vimsa omkring. Men, jag blev en slav under mina att göra-listor. De började stressa mig. Och trots att jag bockade av grej för grej så kom jag på nya saker jag måste eller borde göra. Så jag började fokusera på det jag vill göra istället. Och till det behövs ingen lista, för det är inte särskilt svårt att komma ihåg att göra det jag brinner för och med hjärtat väljer att göra just idag. När du ändrar ditt sätt att tänka och prata från måste till vill, så börjar det hända grejer. Då blir det plötsligt lättare att gå till gymmet, för att du vill – inte måste. Du ringer det där jobbiga samtalet för att du vill, inte måste. Ser du skillnaden?

Sätt nu igång med ovan punkter, för att du vill känna dig mer ren, frigöra mer tid och göra saker som du älskar. Lycka till!


Gillar du inlägget? Sharing is caring:

NU SOM WEBBKURS

FÖRÄLDRAKURS NU SOM WEBBKURS

En unik föräldrakurs för dig med dagis- och skolbarn - nu som webbkurs. För att bättre kunna hantera "strul" hemma, bli lugnare och gladare som förälder.
LÄS MER & KÖP KURSEN HÄR →
THE GLOW DETOX

DIET THE GLOW DETOX

Har det blivit för mycket av det goda? Kör en detox för en ny, hållbar livsstil. Ät mycket, ät gott & ät rätt.
MER INFO & ANMÄL HÄR →
MINDFUL EATING

KURS MINDFUL EATING

Inga mer dieter. När du lär dig äta enligt mindfulnessprinciper kan du äta vad som helst, för det är du som bestämmer.
MER OM KURSEN HÄR →
HALVTIMMES KLASS

YOGA HEMMA HALVTIMMES KLASS

Öka ditt flås, stärk hela kroppen, bli starkare mentalt och få ett större lugn. Yoga är en "life saviour" – testa mitt kortpass.
KOLLA IN VIDEON HÄR →
Hälsocoach

NY KARRIÄR Hälsocoach

Vill du motivera andra till hälsosammare livsstilsval? Då kan en hälsocoachutbildning vara något för dig.
MER OM IIN-SKOLAN →

Media could not be loaded

Instagram! Senaste nytt

Följ mig här →