• facebook
  • instagram
  • mail
title
påskägg

PÅSK FINA TRADITIONER

Kategori: FAMILY

Påsken är en himla trevlig långhelg. Som barn var ju påskägget helgens höjdpunkt. Och de står  fortfarande i fokus. Vissa kompisar som hade antingen rika, eller frånvarande föräldrar – eller både och – fick sådana där groteskt stora ägg. Sådana ägg som vart och vartannat barn får nu förtiden. Ju mer snuskigt plockgodis i, desto mer lindrar man den där olustkänslan av att man skrikit på dem lite för ofta, eller kollat mer på instagram än på deras teckningar.

IMG_3058

Så mina barn får de minsta påskäggen. Men de får många av dem med olika pryttlar i. För vi har en tradition att gömma påskägg på landet. Och jag älskar den traditionen. Min man målar med akvarell de finaste små kartorna och ritar ut var äggen ligger gömda. Och dessa kartor har vi ramat in och har på väggen i stugan (bilden här bredvid är förra årets karta innan den åkte upp på väggen). Jag tänker att mina barn ska minnas påskloven med tindrande, barndomslyckliga ögon. Att de är på Fritids på påsklovet för att mamma måste blogga, det kommer de förhoppningsvis inte komma ihåg.

Påsken är också trevlig för att jag vill tro, och minnas, att det alltid är vackert väder (idag snöar det…). Vi krattar på tomten, grillar korv över öppen brasa. Jag smyger iväg och sätter mig mot en husvägg och tackar mamma för att hon prenumererar på exakt alla tidningar. Och där sitter jag och tänker att ingen ser att jag stoppar i mig min fjärde marsipankyckling.

Långt innan påsklovet börjar så pyntar jag. Precis som med julprylarna som åker fram i november. Jag försöker mig på ett stilleben, så som det ser ut i inredningstidningarna eller hos mina stilsäkra tjejkompisar. En silverbricka, några silverägg (eller typ stål), ett plåtägg med just marsipankycklingar och en pärlhönsfjäder. Jag måste ha en pärlhönsfjäder på brickan. Sedärja, det här blev ju riktigt bra.

Jag önskar er en riktigt GLAD PÅSK!


Gillar du inlägget? Sharing is caring:

NU SOM WEBBKURS

FÖRÄLDRAKURS NU SOM WEBBKURS

En unik föräldrakurs för dig med dagis- och skolbarn - nu som webbkurs. För att bättre kunna hantera "strul" hemma, bli lugnare och gladare som förälder.
LÄS MER & KÖP KURSEN HÄR →
FIT WITH FOOD

KOKBOK FIT WITH FOOD

Inspireras till lätt matlagning. Ett litet gäng mättande och himmelskt goda recept, utan smör, mjöl och socker.
KÖP BOKEN HÄR →

Media could not be loaded

Instagram! Senaste nytt

Följ mig här →