• facebook
  • instagram
  • mail
title

PRODUKTIV GET THINGS DONE

Kategori: JOB

Best practise. Benchmarking. Och att slippa uppfinna hjulet igen. Det är min melodi.

Jag har alltid varit en medelmåtta, men på ett bra sätt. Jag har gjort precis lagom mycket för att klara mig väl och ha tid och energi att göra sådant jag gillar  och därmed inte behöva göra för mycket av det jag ogillar. Jag gick ut gymnasiet med tillräckligt bra betyg för universitet, där jag också klarade mina tentor med G eller kanske något VG, men sällan MVG. För jag har aldrig siktat på att bli handplockad till något företag på listan över ”Sveriges attraktivaste arbetsplatser”. Jag har ju alltid velat jobba hemifrån med mina egna projekt. Och då räcker det att vara good enough. Ligga steget före. Göra ett jäkligt bra jobb, men nödvändigtvis inte bättre än dina konkurrenter. För jag konkurrerar inte. Jag gör bara sådant jag ÄLSKAR och för dem jag gillar. Då blir det oftast bra. Väldigt bra.

Jag är ingen medelmåtta när det kommer till att få saker ur händerna. Jävlar i mig vad effektiv jag är. Det har jag kanske i blodet, men jag har också lärt mig av andra. Smart tänker jag, att lära av andra, så jag slipper gå den långa vägen själv.

En stor inspirationskälla för mig är galne Tim Ferriss, han som skrivit böckerna 4-hour-workweek, 4-hour-body och 4-hour-chef. Av honom har jag lärt mig inte bara vara effektiv, utan även produktiv. Vilket är ännu viktigare, så att man inte bara stryker grejer på att göra-listan utan att egentligen få något vettigt gjort. Här kommer tre lärdomar som gör oss just mer effektiva och produktiva:

  • Kolla mailen i block. Inte konstant, hela tiden. Två gånger per dag räcker. Det är extremt få saker som är livsviktiga och inte kan vänta några timmar. (Den där punkten jobbar jag med).
  • Svara aldrig om ett okänt nummer ringer. Svara kanske inte alls om du inte väntar något viktigt samtal. Lyssna av telefonsvararen istället. Och fortsätt ägna dig åt det du föresatt dig.
  • Delegera. Du behöver inte göra allt själv, du behöver kanske inte ens göra allt det där du tror du måste göra. Så skippa helt och hållet eller sätt någon annan på uppgiften. Oavsett det gäller någon arbetsuppgift eller göromål hemma.

Snabbt och enkelt skrev jag ihop denna text utan något störningsmoment alls. Yes, just idag lever jag som jag lär!


Gillar du inlägget? Sharing is caring:

NU SOM WEBBKURS

FÖRÄLDRAKURS NU SOM WEBBKURS

En unik föräldrakurs för dig med dagis- och skolbarn - nu som webbkurs. För att bättre kunna hantera "strul" hemma, bli lugnare och gladare som förälder.
LÄS MER & KÖP KURSEN HÄR →
THE GLOW DETOX

DIET THE GLOW DETOX

Har det blivit för mycket av det goda? Kör en detox för en ny, hållbar livsstil. Ät mycket, ät gott & ät rätt.
MER INFO & ANMÄL HÄR →
HALVTIMMES KLASS

YOGA HEMMA HALVTIMMES KLASS

Öka ditt flås, stärk hela kroppen, bli starkare mentalt och få ett större lugn. Yoga är en "life saviour" – testa mitt kortpass.
KOLLA IN VIDEON HÄR →
Hälsocoach

NY KARRIÄR Hälsocoach

Vill du motivera andra till hälsosammare livsstilsval? Då kan en hälsocoachutbildning vara något för dig.
MER OM IIN-SKOLAN →

Media could not be loaded

Instagram! Senaste nytt

Följ mig här →