• facebook
  • instagram
  • mail
title

BOOST MOTA FÖRKYLNINGEN

Kategori: FOOD, SOUL

Nu är hösten här och med den kommer förkylningarna. Som ett brev på posten. Innan du ens behöver hamna i Ipren- och penicillinträsket, så börja boosta och motverka bacilluskerna redan nu. Fem tips kommer här. Inget rocket science direkt, men väl värda en påminnelse:

HONUNG
Honung är en naturlig antibiotika som utrörd i varmt vatten rår om oss och lindrar onda halsar. Honungen har både läkande och antiseptiska egenskaper, så börja söta både frukostyogurten och maten. Visste ni att pollenallergiker faktiskt kan bli hjälpta om de konsumerar honung i naturlig form från en lokal biodlare?

VITLÖK
Vi har någon slags hatkärlek mot vitlök. Men är vi på gång att bli sjuka så är det bara att gilla läget och ösa på med vitlök, rå eller i maten. Förutom att boosta immunförsvaret, så sägs vitlöken även reducera risk för hjärtproblem. Bara en sån sak!

INGEFÄRA
Ingefära är känd för sina helande egenskaper och används med fördel varje morgon i hett vatten. Eller varför inte när du lagar mat? Den främjar vårt matsmältningssystem och lugnar upprörda magar. Ingefära stärker även immunförsvaret och rensar ut toxiner som finns i kroppen.

ECHINACEA
Echinacea används ofta för att läka sår och infektioner. Den används också till att behandla eksem och psoriasis, och funkar som en riktig booster för immunförsvaret. Köp hem från hälsokosten eller apoteket och börja shota så snart du känner att något skumt kan vara på gång.

C-VITAMIN
Den är livsnödvändig för vår kropp. C-vitaminen hjälper effektivt till att motverka infektioner. Att ladda kroppen med c-vitamin skyndar på läkningsprocessen och kan halvera förkylningstiden. Du finner den naturligt i citrusfrukter, gojibär, havtorn och inkabär.

Källa: Hungryforchange


Gillar du inlägget? Sharing is caring:

NU SOM WEBBKURS

FÖRÄLDRAKURS NU SOM WEBBKURS

En unik föräldrakurs för dig med dagis- och skolbarn - nu som webbkurs. För att bättre kunna hantera "strul" hemma, bli lugnare och gladare som förälder.
LÄS MER & KÖP KURSEN HÄR →
THE GLOW DETOX

DIET THE GLOW DETOX

Har det blivit för mycket av det goda? Kör en detox för en ny, hållbar livsstil. Ät mycket, ät gott & ät rätt.
MER INFO & ANMÄL HÄR →
MINDFUL EATING

KURS MINDFUL EATING

Inga mer dieter. När du lär dig äta enligt mindfulnessprinciper kan du äta vad som helst, för det är du som bestämmer.
MER OM KURSEN HÄR →
FIT WITH FOOD

KOKBOK FIT WITH FOOD

Inspireras till lätt matlagning. Ett litet gäng mättande och himmelskt goda recept, utan smör, mjöl och socker.
KÖP BOKEN HÄR →
HALVTIMMES KLASS

YOGA HEMMA HALVTIMMES KLASS

Öka ditt flås, stärk hela kroppen, bli starkare mentalt och få ett större lugn. Yoga är en "life saviour" – testa mitt kortpass.
KOLLA IN VIDEON HÄR →
Hälsocoach

NY KARRIÄR Hälsocoach

Vill du motivera andra till hälsosammare livsstilsval? Då kan en hälsocoachutbildning vara något för dig.
MER OM IIN-SKOLAN →

Media could not be loaded

Instagram! Senaste nytt

Följ mig här →