• facebook
  • instagram
  • mail
title
brygga

YOGA HÖJ ENERGINIVÅN

Kategori: BODY, SOUL

Bakåtböjningar är som koffein i yogaförpackning. Precis vad vi behöver denna tid på året. När du troligen inte flyger upp ur sängen om morgnarna. Men mörkret och kölden till trots så går det att känna sig glad och energisk. Med några yogaövningar till exempel, och gärna då med ett inslag av bakåtböjningar. Men vi övar med stor försiktighet.

När vi gör en bakåtböjning så stretchar vi ut höftböjarna, bröstet och skuldrorna, vi stärker armar, ben och rygg och när vi gör dem rätt så kan vi minska eventuella nack- och ryggproblem. På ett mer mentalt och spirituellt plan så öppnar vi hjärtat och blir modigare och vi kan genom bakåtböjningar göra oss av med negativa känslor som rädsla och oro.

Med bakåtböjningar ska man gå varsamt fram. Vi måste värma upp, och ta det peu om peu, framförallt måste vi lägga oss på den nivå vi är nu. Om du inte har gått upp i brygga sedan du var sju, ska du inte göra det idag heller. Men snart så…

Uppvärmning:

Gör några solhälsningar, gärna A och B för att värma upp. Välj sedan en eller ett par av övningarna nedan, beroende på hur van yogi du är.

yoga halvbrygga

Nybörjare halvbrygga (Setu Bandha Sarvangasana)

När du är ordentligt uppvärmd. Lägg dig på rygg och böj knäna och placera fötterna höftbrett i sät, så nära rumpan så att du kan snudda hälarna med fingertopparna. Pressa fötterna i mattan och tryck upp magen och höfterna mot taket. Knäpp händerna under ryggen och kom upp på överarmarna. Slappna av i skinkorna, men dra in naveln för att skydda ländryggen.

yoga kamelen

Medel kamel (Utrasana):

Ställ dig på knä mot en vägg. Pressa låren och höfterna mot väggen och placera händerna på ryggslutet. Börja sakta böja huvudet bakåt och samtidigt som du hela tidern pressar låren mot väggen böjer du dig bakåt och stannar där det känns bekvämt, utan att göra ont. Andas långa, långsamma andetag. När du går upp, försök att gå upp med raka höfter rakt upp, använd magmusklerna. Steg två är att ta tag om hälarna med händerna, men då behöver du vara rejält öppen i höfter och rygg.

 

yoga bågen

Avancerade  bågen (Dhanurasana)

Lägg dig på mage på mattan. Böj knäna och ta tag om fotlederna med händerna. Lyft bröstet och knäna från mattan. Koppla på core-musklerna för att skydda ryggen.

Avslutning:

Ligg på rygg och krama om knäna mot bröstet. Du kan även göra en motrörelse för att sträcka ut ryggen genom att sätta dig upp och sträcka ut benen framför dig. Andas in och förläng i ryggraden och andas ut genom att fälla fram och kroka tag om stortårna eller använd ett bälte om du inte når fram.


Gillar du inlägget? Sharing is caring:

NU SOM WEBBKURS

FÖRÄLDRAKURS NU SOM WEBBKURS

En unik föräldrakurs för dig med dagis- och skolbarn - nu som webbkurs. För att bättre kunna hantera "strul" hemma, bli lugnare och gladare som förälder.
LÄS MER & KÖP KURSEN HÄR →
THE GLOW DETOX

DIET THE GLOW DETOX

Har det blivit för mycket av det goda? Kör en detox för en ny, hållbar livsstil. Ät mycket, ät gott & ät rätt.
MER INFO & ANMÄL HÄR →
MINDFUL EATING

KURS MINDFUL EATING

Inga mer dieter. När du lär dig äta enligt mindfulnessprinciper kan du äta vad som helst, för det är du som bestämmer.
MER OM KURSEN HÄR →
FIT WITH FOOD

KOKBOK FIT WITH FOOD

Inspireras till lätt matlagning. Ett litet gäng mättande och himmelskt goda recept, utan smör, mjöl och socker.
KÖP BOKEN HÄR →
HALVTIMMES KLASS

YOGA HEMMA HALVTIMMES KLASS

Öka ditt flås, stärk hela kroppen, bli starkare mentalt och få ett större lugn. Yoga är en "life saviour" – testa mitt kortpass.
KOLLA IN VIDEON HÄR →
Hälsocoach

NY KARRIÄR Hälsocoach

Vill du motivera andra till hälsosammare livsstilsval? Då kan en hälsocoachutbildning vara något för dig.
MER OM IIN-SKOLAN →

Media could not be loaded

Instagram! Senaste nytt

Följ mig här →