• facebook
  • instagram
  • mail
title
meditation glow by u

GUIDE MEDITATION FOR DUMMIES

Kategori: SOUL

Har det undgått någon att meditation is da shit? ”Alla” framgångsrika, superhärliga människor berättar i intervjuer och självbiografier om att de varje morgon ägnar en stund i lugn och ro. Stoppar tankeflödet, hittar fokus och sen går ut och erövrar världen, ba.

Om vi nu vet att det minskar stress, oro och sjukdom – varför är det så himlans svårt att bara sätta sig ner en kort stund, blunda och inte tänka på något? Jo, för att vi inte är tränade i hur man gör. Meditationsmuskeln är så förslappad att det är motigt att ens försöka. Och så har vi förstås en massa förutfattade meningar. Att man behöver sitta som tjejen på bilden i lotus och med tummen och pekfingret ihop. Nej, nej, nej. Här kommer istället en meditationsguide for dummies:

  1. Förbered dig kvällen före: sätt klockan en kvart tidigare. Ha en mindfulness- eller meditationsapp nedladdad (gärna Headspace) det blir så mycket lättare med en guidad meditation än att starta helt själv, då kan jag lova att du ger upp efter en gång för att ”du inte kan”.
  2. När klockan ringer på morgonen. Sätt i hörlurar i öronen, om du har folk i ditt hushåll som kan störas av plingplong-musik. Ta fram dagens meditation. Detta gör du alltså innan du kollar mail, insta & annat i telefonen.
  3. Ligg kvar i sängen, eller sätt dig mot väggen så somnar du inte om lika lätt. Lyssna på den behaglige indierns röst och gör som han säger. Voilà, du mediterar. Och det gör inget att du skruvar på dig eller går igenom att göra-listan i huvudet. Huvudsaken är att du försöker och gör så gott du kan, en kortis varje morgon eller en gång i veckan. Du tränar upp meditationsmuskeln och det går lättare för varje gång. Snart kommer du längta efter denna stund.

Dagens bästa tips! Ladda ner Headspace – den i särklass bästa appen för att lätt förstå och få in mer mindfulness eller mediation i vardagen.


Gillar du inlägget? Sharing is caring:

NU SOM WEBBKURS

FÖRÄLDRAKURS NU SOM WEBBKURS

En unik föräldrakurs för dig med dagis- och skolbarn - nu som webbkurs. För att bättre kunna hantera "strul" hemma, bli lugnare och gladare som förälder.
LÄS MER & KÖP KURSEN HÄR →
THE GLOW DETOX

DIET THE GLOW DETOX

Har det blivit för mycket av det goda? Kör en detox för en ny, hållbar livsstil. Ät mycket, ät gott & ät rätt.
MER INFO & ANMÄL HÄR →
MINDFUL EATING

KURS MINDFUL EATING

Inga mer dieter. När du lär dig äta enligt mindfulnessprinciper kan du äta vad som helst, för det är du som bestämmer.
MER OM KURSEN HÄR →
HALVTIMMES KLASS

YOGA HEMMA HALVTIMMES KLASS

Öka ditt flås, stärk hela kroppen, bli starkare mentalt och få ett större lugn. Yoga är en "life saviour" – testa mitt kortpass.
KOLLA IN VIDEON HÄR →
Hälsocoach

NY KARRIÄR Hälsocoach

Vill du motivera andra till hälsosammare livsstilsval? Då kan en hälsocoachutbildning vara något för dig.
MER OM IIN-SKOLAN →

Media could not be loaded

Instagram! Senaste nytt

Följ mig här →