• facebook
  • instagram
  • mail
title

STOPPA TIDEN SKÖN SOMMARLUNK

Kategori: SOUL

Känner du att du är närvarande och tar vara på och uppskattar varje stund? Eller hör du dig själv säga ”Herregud vad fort det går”, ”Hur ska man hinna allt innan sommarlovet” eller ”Och snart är det midsommar”…

Det går att stanna tiden. Alltså, inte helt och hållet. Men det finns knep för att sakta ner och njuta mer. Ett effektivt och vetenskapligt beprövat verktyg för att ta kontrollen över tiden och blir mer närvarande och mindre stressad  är mindfulness. Det är egentligen en meditationsteknik men i förlängningen en livsstil, för att bli mer medveten och se klarare på allt som händer just nu.

Det jag gillar med just mindfulness är att det är forskningsbaserat, inget mumbo jumbo. Exempel på dokumenterade effekter av mindfulnessträning*:

  • upp till 40% minskad irritation
  • upp till 35% förbättrad sömn
  • 65% högre produktivitet
  • 60% ökad empati
  • 75% förbättring av relationerna på jobbet
  • nedstämdhet, oro och ångest förbättras med upp till 60%
  • humörsvängningar minskar med upp till 50%
  • upp till 30% bättre förmåga att hantera stress (case studies visar 59% förbättring)

Jag ser inget annat alternativ än att börja träna upp mindfulness-muskeln. Och det gör man genom, just det meditation. Och det kanske känns asflummigt och läskigt. Men man behöver inte sitta i lotus med slutna ögon. Man kan faktiskt börja med att bara bli lite mer medveten och närvarande i alla vardagssysslor. När du borstar tänderna till exempel, istället för att bara hafsa igenom samtidigt som du klär på dig och ropar ”Är ni fääääärdiga än???” till barnen. Känn efter hur tandkrämen smakar, hur känns tandborsten mot tänderna, titta dig i spegeln.

Och när du känner dig redo att ta nästa steg mot medveten närvaro, så är det meditation som gäller. Och med det menar jag att sitta tyst och still i några minuter.

Jag har testat flera cd-skivor (japp, jag var med på den tiden) och appar. Den bästa är helt klart Headspace. Med hjälp av den och grundaren Andy Puddicombes sköna röst blir det lätt att meditera. Jag längtar till min 10-minutare varje dag.

SOMMARTIPSET! Ladda ner Headspace idag. Helt gratis →


Gillar du inlägget? Sharing is caring:

NU SOM WEBBKURS

FÖRÄLDRAKURS NU SOM WEBBKURS

En unik föräldrakurs för dig med dagis- och skolbarn - nu som webbkurs. För att bättre kunna hantera "strul" hemma, bli lugnare och gladare som förälder.
LÄS MER & KÖP KURSEN HÄR →
THE GLOW DETOX

DIET THE GLOW DETOX

Har det blivit för mycket av det goda? Kör en detox för en ny, hållbar livsstil. Ät mycket, ät gott & ät rätt.
MER INFO & ANMÄL HÄR →
MINDFUL EATING

KURS MINDFUL EATING

Inga mer dieter. När du lär dig äta enligt mindfulnessprinciper kan du äta vad som helst, för det är du som bestämmer.
MER OM KURSEN HÄR →
HALVTIMMES KLASS

YOGA HEMMA HALVTIMMES KLASS

Öka ditt flås, stärk hela kroppen, bli starkare mentalt och få ett större lugn. Yoga är en "life saviour" – testa mitt kortpass.
KOLLA IN VIDEON HÄR →
Hälsocoach

NY KARRIÄR Hälsocoach

Vill du motivera andra till hälsosammare livsstilsval? Då kan en hälsocoachutbildning vara något för dig.
MER OM IIN-SKOLAN →

Media could not be loaded

Instagram! Senaste nytt

Följ mig här →