• facebook
  • instagram
  • mail
title
Föräldrakurs glada barn

BARN SKIPPA HOTEN

Kategori: FAMILY

Om du har barn vet du att du medvetet – eller per automatik – hasplar ur dig hot och mutor. Kanske straffar du också. ”Ät upp maten, annars blir det absolut ingen efterrätt”. Ett klassiskt hot med straff som följd. Eller det kan lätt bli till en muta: ”Du får en glass om du äter upp maten”. Det kan såklart ses som en belöning också, att få glass för att man äter upp maten. Men det är sällan en smart strategi att belöna med mat, hur blir vi då? Det kan vi vuxna känsloätare lätt skriva under på. Mutor däremot, de tar man ju ofta till i stundens hetta och när vi tappat lite kontrollen över vårt eget föräldraskap att inget annat hjälper. De har blivit försent.

Och precis DÄR kommer jag in. Med mina smarta, vägledande, peppande, roliga föräldrakurser. Inte föräldrakurs om förlossning och amning och sånt, nej det är vi förbi. Utan hur man är förälder till sina små dagisbarn och stora skolbarn. Så vi lär oss hur vi kan bli säkrare själva och skapa säkrare, gladare, tryggare, modigare, mer ansvarsfulla barn. För att minska tjafs, tjat och suckar hemma.

Istället för hot, mutor och straff vänder vi på steken och uppmärksammar och uppmuntrar allt det positiva i våra barns beteenden – för barn gör mer av det de får uppmärksamhet kring. Får de vår omedelbara attention så  fort de konstrar eller gör hyss så har de lärt sig en strategi och lindar oss runt deras små lillfingrar. Får de däremot uppmärksamhet kring allt de faktiskt gör bra, deras fina egenskaper, alla deras försök i rätt riktning (det behöver inte vara perfekt, som VI vill ha det – gå lite i dina barns skor och förstå DEM) – då kommer de bete sig mer så som vi önskar.

Dagens bästa knep! Säg ”när” istället för ”om”. Prova att säga ”När du har ätit upp maten, kan du titta en stund till på ipad:en” jämfört med ”Om du inte äter upp din mat får du inte titta mer på ipad”. Ser du skillnaden?

Sådana enkla, smarta knep delar jag med mig av i min uppskattade föräldrakurs. Den nästa går av stapeln tre fredagar i maj, läs mer här. Eller håll utkik på min hemsida, där kommer jag ge all information om hur jag kommer att utveckla mitt föräldrafokus. Du kan alltid slå mig en signal förstås om du har något du vill bolla!


Gillar du inlägget? Sharing is caring:

NU SOM WEBBKURS

FÖRÄLDRAKURS NU SOM WEBBKURS

En unik föräldrakurs för dig med dagis- och skolbarn - nu som webbkurs. För att bättre kunna hantera "strul" hemma, bli lugnare och gladare som förälder.
LÄS MER & KÖP KURSEN HÄR →
FIT WITH FOOD

KOKBOK FIT WITH FOOD

Inspireras till lätt matlagning. Ett litet gäng mättande och himmelskt goda recept, utan smör, mjöl och socker.
KÖP BOKEN HÄR →

Media could not be loaded

Instagram! Senaste nytt

Följ mig här →