• facebook
  • instagram
  • mail
title
Planering

TIPS SJU SÄTT ATT BLI TIDSSMART

Kategori: JOB, SOUL

Här följer sju tips för att ta kommandot över din tid. Nu!

Färre möten
1) Sverige är ett av världens mest mötesvänliga land. Men halva arbetsveckan går åt till möten och att springa mellan dem. Då tid handlar om prioritering: Fråga alla inblandade: Behöver vi  ha ett möte om det här? Kanske kan vi stämma av på mail eller telefon. Fråga dig själv: Behöver jag verkligen vara med på det här mötet? Lär dig prioritera och inte minst delegera.

Tidsklocka
2) Vi blir liksom aldrig klara, det finns alltid mer att göra. För att vi då inte ska stressa ihjäl oss, så ta kommandot och bestäm en fast starttid och en fast sluttid för din arbetsdag. Och håll dig till den.

Take a break
3) Den så hånade fikarasten är inte att förakta. Små pauser laddar hjärnan och gör oss mer produktiva. Därför är det inte alls fel att lägga bort arbetet och göra något helt annat en kort stund. Inte sagt att du måste äta kanellängd för det. Ta lite frisk luft, sträck ut dig, och gör något helt annat för att prestera bättre.

Planera
4) Planera, planera, planera. Vi kommer inte ifrån det. Dela upp allt som ska göras under veckan i prioriteringsordning och börja plöja igenom. Gör surdegarna först och frigör energi för resten.

Preppa
5) Förbered lite ”prep time” mellan dina möten (som ju generellt ska bli färre). Om du mentalt förbereder dig för ett möte får alla ut mer av det och ni kommer snabbare till beslut. Och efter ett möte kan det vara vettigt att planera in tid för att reflektera och inte minst hinna ladda inför nästa.

Guldstjärna
6) Skriv ner allt du lyckas hinna med, snarare än att ständigt fylla på den aldrig sinande att göra-listan. På så vis lägger vi mer fokus på det vi har åstadkommit än på allt vi har kvar att göra. Det är ett enkelt knep för att känna sig än mer produktiv och positiv och förminskar samtidigt känslan av att aldrig hinna med.

Move your ass
7) Vi vet att motion hjälper oss att rensa hjärnan och ger oss mer ork. Därför både måste och vill vi röra på oss, varje dag. Vad och när ska du träna idag?

Kom ihåg! Du bestämmer över din tid. Är du stressad? Gör något åt det!

Källa: Success.com


Gillar du inlägget? Sharing is caring:

NU SOM WEBBKURS

FÖRÄLDRAKURS NU SOM WEBBKURS

En unik föräldrakurs för dig med dagis- och skolbarn - nu som webbkurs. För att bättre kunna hantera "strul" hemma, bli lugnare och gladare som förälder.
LÄS MER & KÖP KURSEN HÄR →
THE GLOW DETOX

DIET THE GLOW DETOX

Har det blivit för mycket av det goda? Kör en detox för en ny, hållbar livsstil. Ät mycket, ät gott & ät rätt.
MER INFO & ANMÄL HÄR →
MINDFUL EATING

KURS MINDFUL EATING

Inga mer dieter. När du lär dig äta enligt mindfulnessprinciper kan du äta vad som helst, för det är du som bestämmer.
MER OM KURSEN HÄR →
HALVTIMMES KLASS

YOGA HEMMA HALVTIMMES KLASS

Öka ditt flås, stärk hela kroppen, bli starkare mentalt och få ett större lugn. Yoga är en "life saviour" – testa mitt kortpass.
KOLLA IN VIDEON HÄR →
Hälsocoach

NY KARRIÄR Hälsocoach

Vill du motivera andra till hälsosammare livsstilsval? Då kan en hälsocoachutbildning vara något för dig.
MER OM IIN-SKOLAN →

Media could not be loaded

Instagram! Senaste nytt

Följ mig här →